Jumaat, 2 Mei 2008

DVDs To Watch ..soon..

Aku suruh kawan aku mencetak-rompakkan 3 movies yg aku rasa memang susah nak cari kat kedai-kedai dvd yg menjual dvd cetak-rompak. Harap2 movie yg kwn aku tgh d/load tu leh siap ari ni. Boleh la aku tgk this weekend dgn famili. Napa tak d/load sendiri?..hahhaa....tu la persoalannya. Aku ni guna streamyx tahap slow gaban dan meraban. Silap2 kalau d/load hari ni sure siap 365 hari lagi. Aku tgk tahun depan je la sempena hari pekerja 1 Mei 2009.

Aku minta tolong kwn aku d/load dan BURN ke dvd. Harap2 ada sub-title. Takde kalu mmg aku BURN kan dvd tu kat belakang rumah aku jeh!

Napa nak sub-title? Tak reti omputih ke?...
Aku reti baca omputih je,dengar tak paham...(alasan beb). Semua movies yg aku suruh d/load tu dlm foreign language ie French, Iran n Indon. Indon pon kena sub-title beb...

Movie-movie yg dlm proses utk dicetak-rompakkan oleh aku:

The Umbrellas of Cherboug (rating 5 star dlm allmovie.com)
Filem tahun 1964. Aku belum lahir lagi. Dah lama aku cari film ni. Bkn kemaruk cinta. Aku suka sbb konsep muzikal dia. Takde yg bercakap. Dari mula sampai abih citer, duk menyanyi je. Tgh makan pun duk menyanyi. Pantang mak bapak aku menyanyi tgh makan ni. Tp depa carry on. Kalau citer melayu pun ada adegan meja makan, tapi duk bergaduh anak beranak time makan.
Movie ni dah tgk 10 tahun lepas. Tp saja nak buat kompilasi. Something to share with my wife n anak2...nak sinopsis click HERE




Mim Mesle Madar ( M For Mother)
Best Foreign Language Film at the 2008 Academy Awards
WIKIPEDIA: The film is among the highest box office records in the history of Iranian cinema. Acclaimed Iranian actress Golshifteh Farahani stars in this film....Aku terjumpa pasal filem ni dlm majalah Milenia may 2008. Tertarik dgn komen si penulis artikel dan sinopsis citer ni. Dah lama tak tgk citer Iran ni. The last Iran film yg aku tgk was White Balloons. Aku tabik kat filem Iran ni bkn apa. Filem depa taraf world, tapi tudung tetap kat kepala. Tak payah sexy-mexy. Tak payah nak peluk-peluk. Tak payah nak bergaduh kat meja makan. Tapi filem depa tetap tip top. Siap menang kat Italy Filem Fest 2007

Ayat-Ayat Cinta
wikipedia:Ayat-Ayat Cinta is a religious film which is based by best-selling novel with the same title by Habiburrahman El Shirazy. The story is actually based in Cairo, Egypt, but instead of shooting in Cairo, the movie was shot in India and Semarang, Indonesia.[1] The movie was actually going to be released in 2007, but due several reasons it's delayed until February 2008. Tertarik sbb citer islamik sket. Dulu mmg suka tgk citer indon 70's zaman Benjamin S. Mmg filem Indon byk yg bagus compare to us. Filem melayu ada la 2-3 kerat yg bagus, P.Ramlee's for sure dah bagus.


Ni la movie2 yg diharap dpt tgk this week. Something to watch with my family on this weekend. Favourite movie hubby/ abah depa...Kalau anak aku tk mau tgk aku suh dia simpan dan tgk 15 tahun akan dtg masa dia umur 20 tahun. Aku rasa mmg la negative answer kalau suruh anak aku tgk. Favourite citer dia hanya kartun 24 jam. Sampai aku pon dah hafal lagu2 kartun ni. Terutama citer Make way For Noddy. ..

p/s: - ada lagi ke dvd 15 tahun akan dtg?

1 ulasan:

Paridise Theater berkata...

ha..ha..aaaaa...aku baru balik jenguk bilik blog Dollah Jones,ada updated baru..mamamat tu..macam biasa lah ayat dia memang bagus...paling aku suka ayat dia cakap segala ceritawayang dan tivi setengah sen pun tak berguna di akhirat nanti..ha..ha..