Selasa, 29 April 2008

Olivia Newton John nyanyi lagu nasyid?

Artis ni mmg top masa 80's dulu. Dia popular dgn lagu Xanadu dan beberapa buah lagu lagi dlm s/track Grease. Tadi tgh2 surf you tube aku terjumpa lagu terbaru Olivia ni. Yg terkejutnya ada lagu nasyid bertajuk Tala al Badru alayna. Dah masuk Islam ke minah ni? May be tak kot. Tgk pada album cover pun dah tau. Sexy bangat! (tapi artis kita yg Islam pun ada yg sexy mcm tu kan..silap2 lebih lagi ada..)

Tajuk album baru dia ni GRACE & GRATITUDE. Berkonsepkan healing music. Kalau nak tgk link to her album leh pi website ni MAKCIK OLIVIA. Kat bwh ni ada clip dari lagu Tala al Badru alayna :



Morale of the story:
Org bukan Islam pun dah menghargai lagu2 nasyid atau lagu2 memuji Allah. Mereka anggap lagu bercorak mcm ni adalah utk menenangkan jiwa. Kita?..ada yg tak suka dgr nasyid. Mmg sesetengah nasyid tu membosankan. Bkn sbb lirik yg bosan, sbb lebanyakan lirik memuji Allah dan Rasul serta zikir. Tapi si penyanyi tu yg menjadikan nasyid tu bosan. Kalau nak dengar nasyid yg bagus dgr la Raihan or Rabbani. Hijjaz not bad. But for me, aku lebih suka dgr nasyid artis2 luar. Kalau nak belajar dgr nasyid artis luar, surf JAMAL RECORDS , as a beginning.

2 ulasan:

Kulup bersalut berkata...

Aku teringin sangat dengar komen,bandut-bandut Sarkas A.F,espicaly mak cik Ogy.Nenek rock tu bunyi citernya dah out...bgus lah..daripada menyanyi lagu iron maiden tu baik lah nyanyi selawat nabi ni..macam makcik olivia ni..dapat gak sufaatnya kalau iklas.Melalak rock tu dah sah-sah berdose..

benHARPERbenLUDIN berkata...

nyanyi rock nasyid...