Rabu, 23 Disember 2009

from pendang with love part iv

nasib baik takde abang polis kat tengah-tengah bendang buat 'roadblock'

sakit perut ke aleeya?

kutip batu pas tu baling kat abah dia... bagus punya irfan...

mr. lonely

ngeh..ngeh..ngeh..

kalau tengok kat tulang badan mat wau tu, mungkin beliau berpangkat sarjan.

11 ulasan:

Snakebite berkata...

best kan? kat pahang payoh jumpe tempat luas melanar gitu. untung juge kawin dgn org kedah kan?

WanBeruas berkata...

..baru ni wa pi Aloq Staq singgah sat kat Pendang..ada road block wa glabah sbb barang dalam van penuh..pusin kiri bendang pusin kanan pun bendang...tak leh nak pelari dah he he..mujuq depa tak kisah..polis Pendang baikk baikk noo..

* Gambaq ngeh ngeh ngeh,amat berseni..

aku berkata...

tu dia.. luaihnya..
macamana org zaman dulu tanam padi guna kuku kambin no?
kalau main lagu industan, jenuh tukaq baju..

Hashim Zabidi berkata...

Memang sarjan pun dia bang
Sarjan tulang,
dok main layang-layang
dalam bendang
yang luas terbentang
naik motoq ikut suka hang
mana ada polis dlm bendang,
tambah pula hari dah petang.

tuan tanah berkata...

Sengal je caption gambar akhir tu. Haha.

IKRAB family berkata...

bestnya dpt bercuti2 malaysia nih.pekena cuk kodoq dgn ayaq kopi dgn kena angin bendang peghhhh syoknya rasa releks jek.
p.c.

benludin berkata...

snake,
mmg best.kat pahang nih hutan balak yg kena tebang mmg bapok luasnya.mengalahkan keluasan bendang di kedah..haha (kat phg yg bagus nya cuaca la,selalu hujan)

WB,
kalau kat pendang tu selalunya polis tahan mat motor je. paham2 je la kat sana mmg motor byk.nak bwk kereta pun gayat. (gua penah kena saman kat pendang thn 2002,lom bayaq lagi saman..haha)

pak hashim,
kat sana polis mmg selalu buat roadblock kat bendang.sebab mat-mat motor kalau nak ke bandar,akan guna short-cut ikut tepi bendang.

aku,
kita ni semakin moden semakin manja. org2 dulu relak je buat keje.

TT,
tinggi badan mat wau tu. kalau berlakon pilem Avatar sesuai le

pc,
baru2 ni aku pekena ubi rebus + nyioq...ah...sedapnyaa..

ummzaid berkata...

di langit cantik, di bumi pun cantik... MashaAllah!

dulu2 keh nak gi posting ke Kedah tp ............

benludin berkata...

(semua gambar amik guna hfon je.kalau kamera lagi cantik..)

tapi.................??

Photographer RAZAK RAMLI berkata...

Banyak bawa balik ikan pekasam.
Kata sana memang terkenal dengan
ikan pekasam.Memang menyelerakan.
Tak macam ikan masin.

benludin berkata...

razak,
dulu mak mertua keh rajin buat sendiri je ikan pekasam. tapi semenjak dia sakit ni dah xde buat.