Selasa, 24 Mac 2009

kempen padam lampu @ 28 Mac 2009

- Earth Hour-8:30PM local time, wherever you live on planet earth. Saturday 28 March 2009
-
kalau taknak ikut kempen ini, sila terbalikkan(tong-ging) sahaja lampu di rumah kamu..mungkin boleh memalapkan sedikit cahaya. Ya..sekurang-kurangnya kita juga memahami isu global warming , yang berpunca dari karakusan diri kita sendiri...
-
aku nak padam lampu toilet je..boleh kan?..tutup tivi mana boleh..konsert AF masa tu..hah!!!

30 ulasan:

Snakebite berkata...

aku tak sedar padam lampu ke tak masa tu, sebab aku yang padam dulu...tetidoq tengah berita

benludin berkata...

uish..snake..awalnya tido..
deme bangun pulak kul 2 pagi..solat tahajud?

bibir tebal berkata...

maka makin banyak la maksiat jongkang jongket berlaku pada waktu dan ketika itu..

dalam terang pun maksiat berlaku..

ini pulak time gelap..

ubilepih berkata...

Enviromenalist macam gua wajib sokong ni..anak buah aku no 2 pun akan buat ini dia da sound aku awal2 minggu lepas...

ZARA 札拉 [사랑해~] berkata...

hehehehe..

tutup lampu jer~

a.b geldofg berkata...

hrap2 pyamun2 tidak bpesta time tu

Pyanhabib berkata...

padam lampu lepas tu geletek bini, huuuuu...
(bongok betul nama pokok bunga kat kedai hok hek tu!)

Insan Bokoh berkata...

Alamak! Nak buat apa yek sorang2 dalam gelap? Sapa nak join candle lite dinner?

benludin berkata...

bibir tebal,
projek jongkang jongket mmg seronok time gelap..hehe

ubi,
masa ni deme kat taman negara?
gelap gelemat ler...

ZARA,
lampu suluh ke?

ab g,
penyamun susah mau lari dalam gelap

pyanhabib,
-geletek bini masa terang benderang pun buleh bro..janji masyukkk...haha
-nanti gua nak amik gambar signboard kedai hok hek tu plak..

benludin berkata...

IB,
buat derkk je la...hehe

Tanpa Nama berkata...

Bagi pemandu yang sedang memandu pada tarikh dan waktu berkenaan,sila abaikan kempen ini.. jangan pulak dipadamkan lampu kereta masing2..

benludin berkata...

anon,
mat rempit boleh ikut kempen ni..dia org hebat walaupun gelap

Tanpa Nama berkata...

ben..
mat rempit sentiasa hebat dalam apa jua keadaan sekalipun..dah baring dalam longkang atau bawah lori pun masih kelihatan hebat..

INTAN berkata...

eh..mcm mana leh lupa komen kat sini?....


lupa lak nk komen apa....huhu

benludin berkata...

anon,
gua amat setuju tu...malaya boleh!

intan,
ishh..ingat aku mcm cikgu skolah amik attendant ke? haha

Chekgu BaniHassim berkata...

gile padam tivi??
byk cite besh mase tuh weh..
lampu je dah le...

benludin berkata...

betul tu cikgu
biasala ujung minggu...time tu la nak tgk tivi pun..

WanBeruas berkata...

..klu nak buat smua kna ikut sama,klo idak kempen abis jadi lempeng..hua hua..

Purple Crayon berkata...

bleh je cuma peti ais tak off takper kan hehehe

benludin berkata...

WB,Purple:
anggap je la kempen ni sebagai kempen "jimat letrik"...time2 gawat ni elok la kita berjimat-cermat bermula dengan dirumah... :)

Purple Crayon berkata...

Tq bro.tapi kan kat area umah koi ni klu seme bergelap pd waktu yg sama termasuk lampu2 di pavement tuh mau gulap gulita apartment nih fuhhhh.

TGLIPIS berkata...

laaa. tgk AF jgk ke... hahahaha. saya ingat abg cha x layan penyanyi2 felda tu.. sori kalau ada yg terasa but tis is my PERSONAL OPINION. ada yg nangis2 bila peserta terkeluar.. hahaha kelakardan sedih tgk perangai org melayu termasuk la makcik2 yg ala2 x sedar diri tu.. just my 2 cent. x suke? saman la.

benludin berkata...

Purple,
gelap2 best woooooo!

TGLIPIS,
tengok bukan kerana suka...
tengok sbb nak mengutuk!
haha

bibir tebal berkata...

AF,Malaysian IDOL,Gangstarz,Sehati Berdansa, dan seribu satu program seumpamanya adalah agen YAhudi yang nak menjahanamkan barisan hadapan pemimpin Islam masa hadapan..

PS-tengok sebab nak kutuk takpe..

Snakebite berkata...

ludin,
koi tak ingat tahun ni turn raya kat kedah atau kat temeloh. kalau turn kedah, nanti koi beri nombo fon.

benludin berkata...

bibir tebal,
ada je cerita hang ye..haha

snake,
okeh...no prob..

bibir tebal berkata...

gua memang banyak cerita.. itu pasal la bibir gua tebal..

ummi berkata...

Totally brilliant :)

si jujur berkata...

jujur kukatakan bahawa aku langsung tak ingat nak padamkan lampu pada waktu tersebut malam tadi.. lupa sungguh aku..

takpe..malam ni aku padamkan lampu rumah aku..

INTAN RH berkata...

Kempen asal ialah PADAMKAN LAMPU bukan PADAMKAN LETRIK...so tibi blh psg...peti ais blh psg...laptop msh blh on... ;)