Ahad, 7 Jun 2009

suara mereka vi

(scheduled entry)

Tajuk: choo...choo...train
Suara : Enche Jawa Peranakan(beliau belum ada blog.Cuma suka menulis didalam Microsoft Word....kah kah kah!)

Lokasi : KL Sentral..

Ubi baru lepas beli tiket untuk balik ke Lepih..Berjalan menuju ke boarding hall..Disapa oleh seorang Abg KTMB yang ramah tamah..

ABG KTMB:Train pukul berapa bang?

UBI:9 pagi

ABG KTMB:ooo..Bbiasanya train lewat bang..Kadang2 lewat sampai sejam.. Kadang2 lewat sampai 3 jam pun ada..

UBI:Kalau macam tu sempat saya sarapan dulu bang..sekarang ni pun baru jam 8.45 pagi..

ABG KTMB:Ohh..Sempat sangat tu..

Baru sahaja Ubi nak menyuap karipap di cafe berhampiran,sebuah train ke Lepih sampai..Jam di tangan baru 8.55 pagi..Tergesa-gesa Ubi berlari ke arah train. Namun kerana faktor usia,larian Ubi tidak sekencang dahulu.Train berlepas tanpa Ubi di dalamnya.. Ketika sedang tercungap-cungap,Abg KTMB yang ramah tamah tadi menegur.

ABG KTMB:Kenapa bang?

UBI:Abg tipu saya..Abg kata train biasanya lewat..Ini belum pukul 9 pagi dah jalan..

ABG KTMB:Oh..jangan risau..Train abg belum sampai..Yang tadi tu train yang sepatutnya sampai semalam..

sekian,wassalam..

Nota:tulisan ini pernah disiarkan didalam blog ubilepih dalam bentuk komen di entri bertajuk Hujan Panas.

13 ulasan:

WanBeruas berkata...

...Ooo..hujung bulan nih wa cadang nak bawa family g KL naik ketapi..jangan jadi cam lu punya cerita dah lee..

jawa peranakan berkata...

encik wan beruas..
SELAMAT MAJU JAYA..semoga tuan dan keluarga tergolong dalam golongan mereka yang bertuah dan dapat menikmati fasiliti kelas pertama bertaraf dunia..

jawa peranakan berkata...

ben..
next time gua akan cuba hantar entry dalam format microsoft power point dan microsoft excel pulak..

INTAN RH berkata...

Dulu koi mmg sokmo naik tren, hal lwt ni dah biasa tp x prnh lg lwt sehari hehehe :)

en_me berkata...

abang ktmb itteww memang coool kannns.. ehehe

Tanpa Nama berkata...

bior betul cite deme nih

-snake

jawa peranakan berkata...

encik snake..
cerita itu adalah kisah benar yang direka..

ummzaid berkata...

apa kabor ben agaknya?

keh pernoh naik senandung malam, alhamdulillah, molek waktu dia tiba..
ketnya panaih weh..
kalau deme(ktmb)buat kabin lg selesa..

Ubi berkata...

dlm keteapi banyak cerita2 yg boleh di kutip...terutama keretapi belah2 pantai timur nih...

FdausAmad berkata...

gua naik bus pagi petang ulang alik KL tg malim beb..lagi cam gampang..

apa pun..Tenang tenang saja.
jom Follow blog gua!

lanterajiwa berkata...

salam... bro.. tolong buat posting utk Pentas Kita... Karya Kita...

terima kaseh.

lanterajiwa berkata...

salam... bro.. tolong buat posting utk Pentas Kita... Karya Kita...

terima kaseh.

Purple Crayon berkata...

ketapi Malaya.....tetap dlm memori hehehe.