Selasa, 30 Jun 2009

ultraman ウルトラマン part ii

Masih bercerita mengenai Ultraman. Siri ultraman ni mula ditayangkan di kaca tivi pada tahun 1963. Mungkin sampai ke Malaya pada tahun 1970an. Cerita dia walaupun ada part yang berlawan dengan raksasa ia tidak lah ganas sangat. Kanak-kanak pun sesuai untuk menontonnya. Kanak-kanak tua macam aku pun lagi la sesuai. Hahaha...

Sebenarnya aku lebih risau kalau anak aku menonton kartun Tom and Jerry. Kartun kucing lawan tikus ni agak ganas. Belasah sini. Belasah sana. Terajang sana. Kapak sini. Adusss...ganas sungguh!

Kalau anak kita tengok cerita kartun kat tivi tu kena juga kita pantau. Bukan setakat kartun ganas je aku risau. Kartun seksi-meksi yang menyeksakan batin pun banyak. Kebanyakannya animasi dari Jepun (pilem animasi Jepun yang pertama aku tengok ialah AKIRA pada tahun 1993 kalau tak silap). Boleh meleleh air liur kalau menengok kartun perempuannya.

Ada betul???

(bersambung lagi dalam ultraman part iii)

-------

Cuba bukak website ni www.all-quran.com. Kita boleh dengar bacaan al-quran dari ramai imam-imam terkenal.Nak download pun boleh..

12 ulasan:

Shemmi berkata...

x suka katun TOm n Jerry..

rs sakit ati nengok..

(dalam hati Benludin pun berkata.."ada aku tanya ko suke ke tak?")

* anime mmg byk yg ada unsur2 seksa sket..

WanBeruas berkata...

..kartun Zainal Buang Hussein dalam Gila Gila masa awal penerbitan nya dulu juga sexy sexy beb..

ZARA 札拉 berkata...

hehehe~

aku bercakap jepun di dalam kelas arini~

=)

Photographer RAZAK RAMLI berkata...

Anak kash suka Wonder pets.

Purple Crayon berkata...

betul tu bro. mak ayah kena pantau.
lagi2 klu boleh terpesong aqidah tu tanpa diketahui dan disedari anak2.

otoman ni mmg citer kegemaran aku masa kecik2....masa tu mana de bnyk sgt citer kartun dan citer tuk kanak2 mcm sekarang.aku ingat lagi ada budak sekolah rendah memandang tinggi pada otoman sbb kekuatannya hingga bila ditanyakan soalan..adik..kuatke otoman tu? kuat la katanya...`kuattt...boleh buat apa saja?'. ditanya lagi Allah lebih kuat? dijawapnya..otoman lagiii kuat.....:(

INTAN RH berkata...

Tom n Jerry tu peberet koi, asben koi dan anak2 koi..hehe. Bila dah namanya katun, ia dah tak jd ganas, jd kelako ada la...hehe. TnJ mmg utk hilangkan kebohsanan kami sekuaga :D

Tok Snake berkata...

masa koi kekecik dulu cite otamen dah ada dalam tv hitam putih, adik koi suka nyanyi lagu otamen tu. adik koi nyanyi macam gini:

"otamennnnn....kam bebek wan tepoooo..."

macam mana adik koi bole dengo gitu koi tak tau.

eh kejap, ke itu lagu zorro? entoh, tak ingat dah.

Azemi Ali berkata...

Salam

Anak saya suka tengok Hagemaru Hakeda.. kadang kadang tips jimat dia boleh pakai ..hahaha..

ubilepih berkata...

selalu jadi otraman bila baring2 dgn fikiran kusut..tangan besilang atas kepala....

en_me berkata...

lom tengok transformer revenge of the fallen lagikks.. ihiks

a.b geldofg berkata...

kwn aku pernah tnya...apsal utrman dulu best je tgk
aku jwb
tahap otak kita dulu beza dgn skrg

anonymous berkata...

huyyow..

ada jgak org concern pasal aksi2 lam

cte katon ea.. tak terpikir lak ak.

tapi ak mmg takde anak lg pon..