Jumaat, 17 Julai 2009

rezeki MU


Kata orang MU "rezeki depan mata jangan ditolak"...

Tetapi ada masanya orang MU perlu menolak rezeki...bagi mendapat rezeki.

Nota:

-Entri ini tiada kena mengena dengan Manek Urai (yang kununnya mereka telah menolak rezeki sebuah jambatan). MU disini bermaksud KAMU..

-pakcik india diatas adalah antara 'regular faces' di kuala lipis ini. Punca rezekinya ialah mengambil upah menolak barang-barang kepunyaan penumpang/peniaga dari stesen keretapi ke stesen bas k.lipis.

21 ulasan:

Shemmi berkata...

rezeki MU harus di tolak bila mana rezeki itu hanya akan mengurangkan MU bkn menambah...

benludin berkata...

brp banyak MU da!!

reverie berkata...

haha. ayat yang last tu ada betulka?

anonymous berkata...

haha. adakah?

iyekah?

ak bebas buat spekulasi kan benludin?

haha

WanBeruas berkata...

..adakala kena gak tolak rezeki kalo yang haram...untuk mendapatkan rezeki yang halal lagi barakah..wallahuallam..

benludin berkata...

encik reverie,
ayat aku atau shemmi?

encik anon,
yes..freedom of speech...

WB,
betul...utamakan yg halal..jgn main belasah je..(takut nanti kena belasah kat kubur)

INTAN berkata...

wpun ko kata tiada kena mengena....tp aku rasa cam ada je kaitan gan manik urai itew...

benludin berkata...

INTAN,
ada la sket..0.01% kot..kahkahkah!

ZARA 札拉 berkata...

ihiks~

kenapa ku sangat merasakan entri MU ni ada berkaitan dgn MU di Kelantan tu Uncle?

kenapa?

hahaha~

ummzaid berkata...

Manchester United pun leh gak kot?

benludin berkata...

ZARA,
1malaya vs MU...ini cerita bola..bukan politik..hehe

ummzaid,
ye betul..malaya akan dititik oleh MU!...hehe

Chekgu BaniHassim berkata...

byknye maksud MU tu yea...

bob geldofg berkata...

nasib baik british buat jalan utk mgangkut bijih timah di Temangan
kalau tak 52 thn duduk buat janji je lah

Purple Crayon berkata...

bro, kalau koi, mintak jambatan emas mcm citer PGL tuh hehehe.

bab MU plak, nengok ramai je or My berjersi MU hehehe....rezeki MU tetap bertambah, rezeki stadium My pun bertambah jugak kut ;)

INTAN RH berkata...

Berasak org pegi tgk MU kat stadium baru ni...hik3x... :)

benludin berkata...

cikgu,
boleh tahan byknya...

bob,
haha...gua mampu buat jamban jeh

purple,
gigi emas pun blum tentu dpt..

intan rh,
pasukan MU punya pasal sampai sanggup tikam suami (kisah dlm hmetro hari ni)..kena rasuk dgn 'setan merah' la tu

kak embum berkata...

Bila nak bunuh kerengga...
kena bakar sarangnya.
Mengapa tak jadi sesumpah...
bertukar warna untuk hidup.

Purple Crayon berkata...

bro, rasa tersentuh hati la nengok pakcik india tu gigih mencari nafkah.sayu plak rasa.anak2 dia ada tak yg dah keje?

benludin berkata...

kak embum,
sesumpah byk sgt bertukar kaler...lama2 org tak percaya

purple,
belum buat interview...tapi bila aku tgk mmg kesian...(entah2 pakcik tu pun kesian tgk aku dan berfikir "rabak semacam je mamat yg amik gambar aku ni..kesian aku tgk")

en_me berkata...

propa teww..

Purple Crayon berkata...

:). sebenarnya ok je buat kerja dlm usia mcm tu. org dah biasa kerja kuat dr muda, susah gak nak duk diam je kat umah. aku pernah jumpa makcik2 pakcik yg anak2 dah berjaya dan tak bagi depa kerja cuma depa yg dah biasa menjual, buat keje excercise jugak tuh. cumanya klu bertungkus lumus tuk sesuap nasi bagi yg anak2 tadak tu sian gak nengoknye.