Isnin, 11 Januari 2010

teka-teki hari isnin

i. soalan: apa beza antara pos biasa, pos laju dan pos ekspress?

jawapan: semuanya sama. lewat belaka...

ii. soalan: kenapa peniaga menaikkan harga minuman atau kuih-muih?

jawapan: sebab air minuman / kuih tak guna garam sebagai ganti gula untuk memaniskannya.

iii. soalan: kenapa sehingga kini tiada seorang pun suspek yang ditangkap kerana membakar gereja?

jawapan: sebab suspek tak bakar masjid rumah menteri

*maaf. semua teka-teki sudah terjawab. kalau ada jawapan lain sila kemukakan.

18 ulasan:

WanBeruas berkata...

..wa baca soalan baru nak jawab tapi lu dah jawab dulu..betul tu tak de yang tak betul melainkan betul belaka..sebab wa orang yang selalu jadik mangsa..

benludin berkata...

wb,
gua guna parcel.pos majalah kat kwn di KL. 3 minggu baru sampai.

ingatkan hilang. gua pos lagi satu majalah kat kwn aku. belakang dua2 sampai....haruuu

jawa peranakan berkata...

paling efisien ialah POSTO!! POSTO!! macam dalam pilem Ahmad Albab.. hantar surat sampai ke dalam rumah..oh ya..dan tidak ambil rasuah..

INTAN RH berkata...

Ben, aok lupa masa ni byk sgt speed trap. Mn blh laju sgt..

benludin berkata...

jp,
ada je lu punya alasan ye. haha

intan,
lain kali posto kena naik bas sani ekspress kot

chekgu BaniHassim berkata...

rajin ko berteka teki ni ben...

Shemmi berkata...

suspek tu mmg 'suspek' betul la..

*ingatkan teka teki btl td..nk la jwb..huhu

jwpn 1 :
apasal dah takde beza psl itu tagline sany villu suda tada olang pakai..

"besok hantar hari ini juga sampai"..

Tanpa Nama berkata...

akum ... dah ikut lama lu punya blog bro
cuma baru baru ni hamba gatal nak be blog thk...

bungkus berkata...

akum ... dah ikut lama lu punya blog bro
cuma baru baru ni hamba gatal nak be blog thk

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

akum ... dah ikut lama lu punya blog bro
cuma baru baru ni hamba gatal nak be blog thk

aik apasal jadi bungkus

benludin berkata...

cbh,
yg no. iii tu sebenarnya dikategorikan sebagai silap mata

shemmi,
yg ke iii tu cuba klik link yg kaler biru

brutal,
tq..byk betul nick lu

Hashim Zabidi berkata...

Soalan III ada gaya sedap
jangan-jangan penangkap jadi saspek.

reverie berkata...

hahaha. suspek habis sama suspek. dengar cerita semakin bertambah yang kena bom tu. aih.

Tanpa Nama berkata...

hehehe.
aku ada pnglmn dgn satu pos ekspres (swasta punya la).parcel tu tak sampai kat tgn penerima dah masuk 4 hari.aku call hq dia, staff tu ckp mcm ni:
"saya dah check, parcel cik dah sampai ke tempat tu tapi depa bwk ke penang dulu sbb situ big HQ.pas tu depa bwk pulak ke tempat destinasi tu skg ada kat opis situ."
aku tanya(dgn penuh sopan dan tata susila)..."bis tu bila nak sampai..rasa2 thn depan ke cik?senang saya bgitau pd org yg nak terima parcel tu.maybe klu ada mknn dah boleh jadi barang antik muzium'.
dia jwp:
"maaf cik....kami nak safe budget safe minyak motor,tenaga penghantar pun tak ramai...so kami kumpulkan barang2 tu dulu.esok petang kami hantar ke rumah tu itupun nengok jadual dulu".
peghhhh.......best2 punya drama.
p.c.

KiLaT berkata...

lu tanya lu jawap....
la nie gua jawap, lu tanya. baru kena!!!
jawapan: gila babi

~KiLaT~
semua nak kena tanya... kaya,miskin, hensem, buruk, raja atau hamba... semua kena.

jawa peranakan berkata...

gua nak cadangkan kepada pengurusan masjid di tempat gua agar membaling molotov cocktail ke arah masjid pada hujung minggu ni.. semoga usaha itu nanti akan dibalas dengan RM500,000.. boleh la guna duit tu untuk perbaiki surau2 di bawah kariah masjid tu dan adakan lebih banyak kuliah agama..

blackpurple @ jowopinter berkata...

Bagilah peluang kawan2 jawap dulu bro'.. hahaha!

benludin berkata...

pc,
morale of the story- mereka bijak mencipta alasan

kilat,
gila khinzir...

jp,
itu belum claim insuran

blackpurle,
hehe...tak kasi can