Jumaat, 22 Januari 2010

wahai orang-orang kampung sekalian...


aku sudah berangan menerima award sebagai pelakon pembantu terbaik (watak:tukang kayuh sampan).

pilem ini berdasarkan kepada sebuah novel yang bertajuk almayer's folly:a story of an eastern river. kalau kamu mau membacanya jangan cuba mencarinya di khutub khanah kampung milik jkk, klik saja disini.

19 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

wah wah.
tak 1 malaya la cam ni...tuk warga lepih je :)
p.c.

binjidan berkata...

kekeke...keh nk jd tukang buat lagu bolehhhhh hahahaaaaaaaa

ummzaid berkata...

weh, org kampung keh teh..

benludin berkata...

pc,
boleh je cuba kalau mau...

nik,
try la dtg audition. jgn lupa bwk gitar dah ler...haha

ummzaid,
ramai la ibuk-ibuk, bapak-bapak yg deme kenal akan jadi pelakon

ummzaid berkata...

bukan gitu. pengarah tu org kg keh.. :)

benludin berkata...

ummzaid,
uwei org mentakab.kawan masa kecik ke?

KiLaT berkata...

gua nak jadi tukang angkat ayarq. orang lipis panggil ayarq apa hah???

benludin berkata...

kilat,
sini panggil 'water'..hehe

* air

Snakebite berkata...

sape jadi kaspar almayer dgn captain lingard? org putih ke org benggali ke org melayu pan asian ke?

benludin berkata...

snake,
mungkin australian yg pegang watak almayer. yg lain xde info.

watak Nina pun x tau sapa lagi

mungkin kena ke pdg tengku nih cari info..:)

ummzaid berkata...

tak kwn pun, dia senior tp rmh mak ayah dia tak jauh dr rmh mak abah keh.

Hashim Zabidi berkata...

Kalau pelakun utama (hero) belum ada,saya tak keberatan menawarkan diri, asalkan ubat sakit jantung saya free...

Ingat 30 Januari 2010.

benludin berkata...

ummzaid,
dekat sgt la tu...

pak hashim,
boleh je kalau kita nak pi jalan-jalan tgk.pak hashim n ubi ada bakat utk jd pelakon.boleh try audition..:)

Pengembara silam, berkata...

Wah..aku berazam untuk menjadi org K.Lanar yg pertama jdi pelokon filim..he he..Nanti aku pegi uji bakat..

Tanpa Nama berkata...

hehehe.....All the Best warga Lepih.
p.c.

jawa peranakan berkata...

kalau ada nak pakai watak org jawa yang jahat, gua mau try..

benludin berkata...

PS,
belum cuba belum tahu...moga2 dpt jadi hero...hehe

pc,
org lepih mmg best...wakakkaa..

jp,
org jawa mmg hebat.

Nan Blues berkata...

Dulu Fauziah Nawi pinjam rumoh Pakndok Mae kaweh di Gua..drama Tv namanya "Rumoh Kenangan".Ni U-Wei pulok nok pinjam kampo tempat beranok keh.Ame kaweh kat Kolompo ni kat tepi jalan aje demeeeh.

benludin berkata...

org kat jalan ni mmg duit banyok. sebab hari2 boleh berjalan...