Rabu, 18 Jun 2008

Study !!!!!!!!!

Dah lama aku tinggalkan pekerjaan 'study' ni.Lebih 10 thn dah kot. Tapi hari ni aku kena mulakan semula aktiviti yg memang aku cukup malas nak buat. Tapi apa kan daya. Bak kata Pak Lah jendol, kita kena ubah gaya hidup.. <<---please click..haha

Aku menyahut seruan gomen supaya rakyat ubah cara hidup. Aku memang nak ubah. Ubah ni bkn bermakna aku perlu kurangkan perbelanjaan aku yg sebelum ni memang dah dikurangkan.Tapi ubah-suai.. Ubah dan ubah-suai. Nampak sama, tapi berbeza...

Bab ubah tu mmg dah dikategorikan sebagai BEEN THERE, DONE THAT...

Sekarang dlm proses ubah-suai. Kalau org Lipis panggil aku ni dlm proses 'diversification' atau 'upgrade'..( org lipis sumer cakap omputih la ni. Yg cakap melayu kat lipis ni cuma org kelate..itupun dlm dialect star wars yg mmg susah nak faham).Pelbagaikan income. Tu pasal la kena study. Buku teks yg dah lama takde dlm kamus hidup aku kembali semula. The return of Text Book...Bukan nak amik SPM semula (tapi kalau aku amik SPM semula sure aku kantoi)...Aku nak amik exam yg aku sendiri pun tak berapa paham lagi apa yg aku nak amik ni. Memang berbelit!

Kenapa berbelit? Sebab aku baca buku teks tu pun tak paham apa yg aku tgh baca! Dlm buku teks tu ada 6 bab kesemuanya. Sekarang aku baru abih Bab 2...ada balance 4 bab lagi dan kena perabih by this Friday. Exam sabtu ni..adusss.. Bak kata org Lipis 'mampeh keh' (kamus Oxford-Lipis= damn!)..

Aku malas nak citer exam apa. Bagi general idea je dulu. Lagi pun mmg aku tgh blur..Bak kata org Lipis tu dazed and confused..Kalau aku pass exam nanti, baru aku citer. Kalau citer awal takut kantoi. Malu komeh!

Anyway....wish me luck...aminn..

p/s:
1. kena cari semula doa penerang hati yg aku hafal semasa nak amik SPM dulu2 tu..zaman seluar bell-bottom...
2. kalu aku fail exam ni, posting ni akan didelete secara sengaja oleh aku..haha

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

KEEP IT UP BRO...STUDY TU BAGUS UNTUK KESIHATAN DAN MENTAL;..HEHE..MEOR

zaki berkata...

good luck char... aku memang confidence hang akan pass pasai hang punya degree lebih baguih dari aku... bak kata omputih... far more better than me... from me tuan punya www.mykidscenter.com

Tanpa Nama berkata...

good luck char.... aku rasa hang sure pass punye... pasai apa aku boleh jamin hang pass...pasai hang punya degree lebih baguih dari aku... bak kata omputih far more clever than me. ok take it easy bro.
from tuan punya www.mykidscenter.com

INTAN berkata...

uiks...peksa public mutual eks..
nti dah peksa, blh la explain kat sy... :)

sure terer ni...

benHARPERbenLUDIN berkata...

tq all...

exam result: kantoi

benHARPERbenLUDIN berkata...

zaki...

tu dulu2 kot..now dah lain...otak dah karat...kalau emas leh jual...karat byk..haha..

btw..tq