Khamis, 16 April 2009

siri berbual dengan. .Midun ii

Pagi:
Terjumpa Encik Midun lagi di bandar. Takde muka lain dah ke kat *bandar Lipis ni...ishhh.

Midun: Boss...dengar citer nak ke PWTC esok?

Aku: Ya. Mana kau tahu?

Midun: Ada la informer..hehe

Aku: Ciss...macam lah aku ni nak pergi merompak.Habis..apa citer ni?

Midun: Masa tengok pameran buku kat PWTC tu tolong carikan buku untuk aku..

Aku: Insyaallah. Buku apa..18sx lagi ke?

Midun: Tak la. Buku PIANO. Teringin nak belajar main piano pulak...

Aku: Insyaallah Tuan Midun!! (sengeh je Midun)

-Benar..Midun adalah seorang pemuda yang bersemangat tinggi dan wajar dijadikan belia contoh.Beliau boleh menjadi kebanggaan Lipis.Bukan sahaja minat membaca tetapi minat juga untuk belajar perkara yang baru. Rajin dan commited sungguh. Anak siapa la dia ni.Untung mak ayah. Untung juga bakal isterinya.
-Tahniah untuk Midun....Midun Boleh!!! Yess!!!

Tengahari:
Tiba-tiba terfikir something fishy is going on pasal piano ni. Aku terus menghantar pesanan ringkas kat Encik Midun:

Aku: Weii..buku piano tu budget berapa ringgit?

Midun: Jangan lebih RM30 dan dalam BM..

Aku: Cehh..ada ke buku piano dlm BM. Silap-silap harga pun mesti lebih RM100!

Midun: Awak survey je la dulu...

Aku: Ni nak beli buku piano ni, ada piano ke kat rumah awak?

Midun: Ada. Tapi piano mainan..

Aku: Cehhh! Buang masa aku je!

-Maaf..Aku kena tarik balik semua pujian yang aku bagi kat Midun pagi tadi....

Nota:
*memang kat bandar Lipis ni tak ramai orang. Balik-balik muka yang sama je hari-hari. Kalau kamu ingin popular, duduk lah di Lipis.Dan cuba berperangai macam Midun. Amat mudah!

19 ulasan:

INTAN berkata...

ala....mula2 dia praktis dulu guna piano mainan....kasi le can kat abg midun i....ahaks...

benludin berkata...

lepas ni kalau jumpa dia nak buat-buat tak kenal...haha

Snakebite berkata...

..maybe dia tercakap kat gepren baru yg dia pandai main pianop kot?...

benludin berkata...

snake,
haha...ada kemungkinan

ubilepih berkata...

Sat lgi dia akan oder buku cara2 meniup trompet dan gendang cina mati..!!!!..tunggu je lah..ha..ha

ZARA 札拉 [사랑해~] berkata...

betul bleh jadik feymes?

hehhe~

intanrh berkata...

koi tkut klu duk lepih, terlebih pemes drp CT..hehe

benludin berkata...

ubi,
hahahhahaha..
dia pun dah macam cina...elok sgt le!

ZARA,
try la duk sini...janji kena perangai mcm Midun..haha

intanrh,
siapa CT??
hehe

revrie berkata...

Bro. Agak2 midun ada baca blog ni tak? ha ha

benludin berkata...

revrie,
-itu tak pasti la bro..
-yg aku tau dia suka baca majalah dewan pelajar dan dewan sastera jeh(selain buku kamasutra) hehe

vy berkata...

betul betul betul

femes kalo dok Lepih

luper keh nak tanye awok

tau tak umah lama Tan Sri Ghazali Shafiee
kakak dia yg ustazah tuh
umah tepi jalan
dah al fatihah last year rasanye

tok sedare keh tuh
dia dah lembek ..dok umah je
ngan bini baru dia ...cina muallaf

termengumpat laa pulok
he he he

benludin berkata...

vy,
rumah tu ada lagi
tapi tak tau sapa yg duduk situ
kirim salam kat tok sedara deme ye..
(jawapan sumbangan:ubilepih)
:)

Chekgu BaniHassim berkata...

hehe...
kene carik buku
learning piano for dummies laa...
tapi version BM..
camnela nk belajar piano thru book...
jenuh, jenuh...

kulupSakah berkata...

rumah tan sri tu kat raundabot dpn balai tu..

teringat arwah Ana wanita tak siuman yg selalu jalan tgh pekan sambil maki2 org...
barah payudara

kulupSakah berkata...

teman tengah cari dvd/vcd filem king joker lakonan klasik robert deniro arahan martin scorsese...ada dok?

revrie berkata...

Ha ha. Nasib baik tak baca. Tak pasal dia pelangkung kang. Dah lah dia femes kan kat sana? ha ha. Macam hawau.

benludin berkata...

Cikgu BH,
Midun Boleh!
haha

KS,
-bagus deme ni..masih ingat kat Ana..alfatihah utk arwah
-ingat keh toke dvd haram ke? haha.Keh takde dvd tu.tajuk dia 'King of Comedy',berlakon dgn jerry lewis.sabtu ni keh nak cari dgn pyan...jom!!!
(kalau nak pinjam de niro yg lain keh bwk sabtu ni)

revrie,
midun baik hati..seorg yg jujur...lemah lembut dan mungkin ahli pekida..haha

jawa peranakan berkata...

kulup sakah..
gua pulak tengah cari DVD cerita MERE NAM JOKER..

jawa peranakan berkata...

kulup sakah..
gua pulak tengah cari DVD cerita MERE NAM JOKER..