Jumaat, 22 Mei 2009

suara mereka iv

Tajuk: Bukan Kerana Nama.

Suara : Enche Jawa Peranakan(belum ada blog)


Antara cadangan untuk meyelesaikan masalah Mat Rempit ialah dengan menukar nama Mat Rempit kepada SAMSENG JALANAN..

Apakah dengan menukar nama penyakit akan menyembuhkan penyakit tersebut?

Jika begitu..

Sila tukar nama Perogol kepada SAMSENG KEMALUAN..

Sila tukar nama Perompak kepada SAMSENG BANK / KEDAI EMAS..

Sila tukar nama Peragut kepada SAMSENG BEG TANGAN..

Sila tukar nama Perasuah kepada SAMSENG DUIT BAWAH MEJA..

Sila tukar nama Penagih kepada SAMSENG KHAYALAN..

Sesungguhnya aku enggan bersetuju dengan kebodohan..

PS-Sila tukar juga nama Selsema Babi kepada SELSEMA KUCING..Pasti ianya akan mudah diselesaikan kerana kucing lebih jinak berbanding babi..Kucing juga tidak haram..


p/s: terimakasih diucapkan kepada enche jawa peranakan kerana sudi menghantar entri untuk disiarkan diblog ini.

16 ulasan:

benludin berkata...

jp,
perkataan SAMSENG itu juga perlu ditukarkan kepada SENGSAM...baru nampak tak ganas! haha!

a.b geldofg berkata...

boleh aku tumpang mblog kt sini?

INTAN RH berkata...

Blh ek on behalf nak post entry hehehe..
ps: kuceng ada KUTU BABI.

benludin berkata...

a.b,intan:
-hahaha...buleh jeh..
-tp sebenarnya penulis jemputan terdiri drp org yg takde blog,nak juga dgr 'suara' depa...
-Babi ada kutu kucing??

Tok Senek berkata...

aku tuko name, ramai pulok tuko name juge.

takpe. Nabi dulu, bile org masuk islam, mule mule Nabi tuko name dulu, hok burok tu tuko name molek.

ketnye, org melayu tebalik pulok, name molek die tuko jadi burok, abdul jadi bedul, ismail jadi wei, Mohamad jadi mat pit, mat pot, mat punoh, mat kerbau lembu mcm2 lg. org lawo kite gelar wok(buruk). paling bes name kulup. mende makne nye kulup tu agoknya. ada tak AF nak tuko name pelajor die jadi kulup?

jawa peranakan berkata...

ben..
SAMSENG adalah perkataan mandarin yang bermaksud BINTANG TIGA (merujuk kepada komunis dulu).. ganas bunyinya..kalau nak kurangkan ganas,jangan guna BINTANG TIGA semata-mata sebaliknya gunalah JULA JULI BINTANG TIGA..

intan..
pak mat tempe yang baru lepas ambik wudhuk pun ada kutu babi.. terpaksa la org tua tu ambik wudhuk sekali lagi..

benludin berkata...

tok senek,
hahah...lawak deme nih...
Afundi Kulup!!!

jp,
tuko ke omputih nampak sopan->3star, jgn XXX atau tripleX dah ler...lari plak maknanya

Maya berkata...

sungguh menarik! heheheh tak sabo nak baca entry Intan RH.

benludin berkata...

Maya,
nak anto pun buleh..sbb aku tau semua entri kat blog kau pasal preview pilem.Sekali-sekala nak juga baca cerita pasal luar pilem..

jawa peranakan berkata...

bro ben..
wah..nampaknya semakin mendapat tempat ruangan dalam blog lu ni.. boleh bikin bisnes ni..lu charge 1 entry RM3..

benludin berkata...

jp,
lu pun kena bayar ler...haha

Chekgu BaniHassim berkata...

huhu...
makin popular samsneg nnti...
takpun samseng takmo pakai name samseng...
sbb dah familiar sgt...haha

jawa peranakan berkata...

haha..
cis..
cadangan makan tuan..

ummzaid berkata...

pe kata org yg bagi cadangan tu tukar nama jg..

Purple Crayon berkata...

bro, wa tatau pe sal ada prob bila masuk blog hang seminggu nih, masuk je tus blog hang ni off.

hehehe....tak besh la nak sebut gelaran samseng yg 1st tu hehehe.

Purple Crayon berkata...

bro, wa tatau pe sal ada prob bila masuk blog hang seminggu nih, masuk je tus blog hang ni off.

hehehe....tak besh la nak sebut gelaran samseng yg 1st tu hehehe.