Rabu, 3 September 2008

The Jongos Part.3

Kau org pernah ter-jongos dengan soalan-soalan yg tak logik? Atau soalan yg menyakitkan hati?? Atau soalan 'dah tau bertanya pula..'?

Aku ni bukan le jenis ramah sangat dgn org. Tapi ada masanya aku berubah kaler jadi ramah. May be selepas makan pil tahan sakit semalam, penyakit gout aku hilang sementara kot...Alhamdulillah.Tu pasal happy semacam je. Tapi kalau ter-over peramah ni ada masa membawa padah. Semlm terjadi kat aku disebuah lokasi 'emergency' atau lokasi 'nature call' antara aku dengan makcik peniaga karipap di bazar ramadhan..:

Aku: assalamualaikum makcik...lama tak nampak, pe kabar??

Makcik : w'salam. Khabar baik..

Aku : Makcik datang mana lawa2 ni??

Makcik: sibuk la....itu pun nak tanya ke..??

Uishhh..garangnya makcik ni. Mentang2 sale karipap dia booming time ramadhan ni. Sebab apa makcik tu taknak jawab dia datang dari mana?..Sombong betul dia kan. Nak tau kenapa dia sombong..ko org tgk pic kat bwh..agak2 dia datang dari mana..?

Sapa yg kena bersabar ni. Aku atau makcik tu?

Jongos tul..!
p/s: ubat gout ni buat confidence level aku bertambah tinggi ke? hehe

10 ulasan:

Purple Crayon berkata...

hehehe....terlebih mkn kut smlm perut kenyang sgt tu yg eppy nak bertanya soalan tu ye :)

PARADISE THEATRE berkata...

Itu makcik tak rock lansung...jawab je baru lepas tengok wayang...ha..ha..gua rasa KARIpop dia tak laku ari ni kot selepas tengok pic tu..mual-mual semacam je tekak gua

Tanpa Nama berkata...

Cari la daun hempedu bumi tu beb... Bukan utk makcik jual karipap tu.. Untuk kaki yg gout tu..

benludin berkata...

tgh diusahakan...bagi kat makcik tu ok gak...buat songel(?)..eh..ko org tau ke songel tu apa??

kaki wa dah ok...now kena kat tgn lak....nak pulas stereng kereta pun semput

Tanpa Nama berkata...

erkkk..makcik tu tensen kot sebab encik tanya2 jerk tapi tak beli ? ehh..

-kaca-

ummzaid berkata...

saja suka menyakat org tua tu.. :D
jaga lah bebaik diet deme ben..sakit, kan deme jg yg susah..

Tanpa Nama berkata...

Nanti lah saya usahakan jg nak mghantar ke pahang sepasu pokok. Dah byk sgt pokok tu kat umah... Thru my PBB agent kot...

benludin berkata...

anon:
nanti suh ur PBB agent tu tanam kat Taman Kayu Suci byk2...silap2 leh jadi Taman Herba Suci lak...Mick Jagger tentu gumbira..:)

Tanpa Nama berkata...

Aaiiyooo... tak nak bersubahat dgn Tmn Kayu Suci. Seriau beb...

benludin berkata...

anon:
niat je berdakwah..hehe