Khamis, 12 Februari 2009

gawat

I.
Air takde di kawasan perumahan aku ni.
Masuk hari ni dah 3 hari.
Puncanya paip air dicuri orang!

Adakah ini bahana gawat ekonomi atau gawat moral?

II.
Demonstrasi jalanan.
Pemerintah pun sama, pembangkang pun sama.
Yang menarik ahli-ahli silat terbang dan orang-orang kebal Melayu berkelahi dengan seorang OKU yang cuma berkerusi roda!!


Ini pula gawat apa.Gawat akal?

-bastardo!
-stupido!

+ entri ini dibuat selepas aku menonton pilem The Godfather..

25 ulasan:

ab geldofg berkata...

ode baru politik usang

Snakebite berkata...

umat malaya ni memang patut di tertawakan

cetek telaga boleh digali, cetek akal...?

INTAN RH berkata...

aok mandi tak arini, Ben? :P

Purple Crayon berkata...

gawat menghasilkan kreativiti individu tahap maksimum hehehe.

ubilepih berkata...

wajib mandi ;0

a.k.u.p.e.n.t.o.i berkata...

lu gali perigi je bai..

jawa peranakan berkata...

nah..bukankah benar seperti kukatakan?

dalam soal ini jelas bahawa si OKU di atas kerusi roda itu punya telur yang kebal..tidak seperti lawannya..

one love berkata...

after reading and thinking, saya nak kata, semua org/benda ada reason masing2...


tapi tang godfather tu, superb lah!
saya suka godfather! yahudi sungguh! heheheheeh :p

WanBeruas berkata...

..gua suka tengok Godfather Part 3 waktu dinihari sambil minum kopi..suut suut..aahh..tengok berapa kali pun feel dia tetap sama..

INTAN berkata...

adeih...apa2pun sbg anak jati perak.....terasa bangga lak bila ada 2 MB..ahaks

ZARA 札拉 [사랑해~] berkata...

politik sekarang...

tengok berita pagi tadi...

alahai...malunya..=(

Da' daffodil D berkata...

patutlew rase busuk mase en benludin singgah ke page sy td...~~
hidup nizar!yeay! ;p

Chekgu BaniHassim berkata...

ni dah lame mengambengkan diri la nih??
haha...3 hari takde air lame tu...
jenuhla mandi perfume...

ummzaid berkata...

1. gawat moral.

2. gawat amat.. takut OKU lodeh seluar deme2/Sultan ..jd keluar segala hulubalang awal2..

jawa peranakan berkata...

bro ben..
david arumugam (alleycats) terima darjah indera mahkota pahang yang membawa gelaran datuk dari sultan kome..pemurah betul sultan kome..

TRIMA KASEEEEEYYYYY!!!!!!!!!!!!

PS-khadijah ibrahim pun dapat anugerah yang sama..

CRAZY BEAUTIFUL88 berkata...

3 ari x der air, tu dah kes naya dah. dulu pernah gak tahun 1999 kot tak der air kat bandar baru ampang, akak gi sungai terdekat gi amik air, aper ke nama sungai tu pun dah lupa tapi dekat ngan ampang

ridzwan bakar berkata...

Salam Ben,
Saya amat tertarik dengan kisah pejuang Melayu silat terbang vs OKU. Itu gawat hulubalang namanya! Siapa menang?

benludin berkata...

ab g,
usang yg perlu di usung

snake,
cetek akal...kena byk2 tawakal ..sbb mmg menguji kesabaran..haha

INTAN RH,
mandi buang taik mata jeh..

PC,
kreativiti yg menyusahkan rakyat marhaen lain

ubi,
wajib mandi bila mandi wajib

pentoi,
pokcik tak larat!..haha

jp,
telur jarang guna..tu pasal tebal kot..haha

benludin berkata...

one love,
-betul..ada agenda masing2..manusia tak sama...walaupun darah sama2 merah
-aku mmg suka pilem2 buatan yahudi ni..haha

WB,
de niro mmg peberet gua....yahudi tu!
haha

INTAN,
jgn dua imam dlm satu masjid dah ler..:)

ZARA,
kurangkan tgk berita TV..:)

Da` susah nak eja,
-dah pakai minyak atar daa...
-ishh...pi study...hehe

Cikgu,
daging kambing mahal beb..hehe

ummzaid,
correct..correct...correct..
OKU ada superpower..jgn main2

jp,
gua ingatkan V.Arrumugam tadi...hehe
sultan pahang mmg baik hati...dia suka akan kehijauan hutan balak..(off topic)..haha

CB88,
kakak?
hehehe...mmg letih xde air ni...alhamdulillah...dah back to normal...kalau masuk 4 hari mmg nak kena bakar jba ni!hehe

dr.ridzwan,
w'salam..
yg menang x pasti
yg pasti,melayu juga yg malu

Pyanhabib berkata...

adakan pilihan raya kecik, masalah air gerenti setel macam satu kampung kat bukit gantang itu gomen sudah arah setelkan masalah air itu kampung, waw, semua sudah cergas!

benludin berkata...

bro pyan,
setuju yg amat tu...bukan masalah air je selesai,silap2 masalah kekurangan kain pelikat pun selesai..

haha!

en_me berkata...

ammvoiii 'oku berkerusi roda' katerrnyerr- ahaha

benludin berkata...

en_me,
macam majalah roda-roda plak ye..hehe

jawa peranakan berkata...

tuan ben..
di bawah ini adalah komen saya di dalam blog ubi berkenaan perihal yang hampir sama..

bro..biarkanlah mereka itu bergaduh..
OKU sama OKU bergaduh,kita jangan campur..
OKU Fizikal berkerusi roda dimarahi oleh OKU Akal bersuara lantang..

benludin berkata...

jp,
yup....kita tengok siapa yang menang..tungguuuu!