Jumaat, 22 Ogos 2008

Banyaknya Islam..

Sekarang dah macam2 term utk menggelarkan/memanggil org Islam.Siapa yg create term2 ni ye..:

Islam Fundamental..
Islam Extreme..
Islam Liberal..
Islam Moderate..
Islam Hadhari...?

Anda mana satu??

Orang Awak sure Islam Hadhari..kan kan kan??

Aku tertarik dg satu posting oleh Roslan SMS (tak silap aku dia ni Setiausaha Akbar Presiden PAS) bertajuk Islam Moderate...klik sini kalau berminat nak baca..

Aku...??
Takde satu pun yg di atas...

Aku seorang ISLAM...kalau anda baca posting Roslan SMS...itu la aku...

Sementara anda membaca posting beliau...aku nak jalan-jalan ke Kuantan. Rasa nak berjemur tepi pantai walaupun kulit aku dah memang originally tanned...haha

cuti-cuti Malaya bersama selipar hijau gua..

Have a nice Friday and weekend...InsyaAllah we'll meet again on Monday....

4 ulasan:

azz berkata...

selamat bercuti bersama keluarga and your GREEN SLIPPERS....jangan kena kejar lembu sudah le

ummzaid berkata...

selamat bercuti...
selamat pegi dan balik..

PARADISE THEATRE berkata...

Islam itu bila kita naik saksi tiada tuhan yang di sembah melainkan Allah dan Muhamad itu Rasulnya..so kena faham-faham la sendiri mau ingat,,,sendiri kena bagi diri faham betul-betul sebab tak faham tu yang buat modified islam jadi macam-macam

jawa peranakan berkata...

Islam ialah apabila kita meletakkan AlQuran & Sunnah itu di tempat yang paling atas..

maka jika kita meletakkan sesuatu lebih tinggi dari AlQuran & Sunnah, maka Islamkah kita?

Islam Hadhari letak PERLEMBAGAAN di tempat yang paling atas.. AlQuran pula hanya diletakkan di dalam genggaman tangan kiri ketika bersumpah bahawa rongga tubuh telah dirodok dengan kepala tanpa telinga..Itu je..

so Islamkah Islam Hadhari?